Огънят е под контрол Дрон ще установи общата площ, засегната

...
Огънят е под контрол Дрон ще установи общата площ, засегната
Коментари Харесай

Дрон установява щетите от пожара в Рила

Огънят е под надзор
Дрон ще откри общата повърхност, наранена от пожара в Рила планина, оповестиха от Югозападното държавно дружество (ЮЗДП).

Пожарът, зародил през вчерашния ден следобяд, е под надзор, допълниха от предприятието. През днешния ден горски чиновници и пожарникари ще наблюдават обстановката на място, високо в планината.

„ Дронът е на сътрудник от Института за гората, той е по-усъвършенстван от нашите и ще можем да създадем точна картина на засегнатите площи, с цел да бъдем правилни ”, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

Той посочи, че пожарът е в регион сред две дерета, в които се стича вода, а от трета страна са скали, от алпийската част на Рила. „ Много сложен терен, мъчно е да се стигне до там. Горят висока папрат, паднали дънери, ниска растителност. Няма заплаха обаче огънят да се разрасне, тъй като е стеснен ”, сподели още Дамянов. Той посочи, че на място са петима души от ЮЗДП и петима от пожарната.

При направения обход през днешния ден е открито, че е наранена повърхност от към 100 декара с ниска растителност и треви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР