Огън е изпепелил къщата на имамина в смядовското село Янково

...
Огън е изпепелил къщата на имамина в смядовското село Янково
Коментари Харесай

Изгоря къщата на ходжа, подозират вендета

Огън е изпепелил къщата на имамина в смядовското село Янково Бехрин Хюсеинов. По време на случая ходжата е бил в дома с детето си, само че няма потърпевши хора, а пожарникарите са предотвратили прехвърлянето на стихията върху два прилежащи парцела. Хюсеинови имали апартамент в Шумен, жилището им в Янково не било главно и не се налагало да им се търси незабавно заслон, оповестява shmoko.bg.

Сигнал за пожар в къща в село Янково бил получен в 1:31 през нощта. Първоначално горяла плевня в стопанската част на парцела, само че след това огънят се трансферирал върху жилищната част и къщата се разгоряла горяла като факла. На място бил изпратен противопожарен екип от сектора в Смядово. Когато станало ясно, че гасенето не е по силите на един екип, било изпратено и подкрепление от Шумен. Според пресцентъра на Министерство на вътрешните работи гасенето е траяло с часове през цялата нощ.

Към момента няма публична информация за аргументите за пожара. Как е тръгнал огънят ще стане ясно, когато бъде направена пожаро-техническа експертиза. В селото обаче разправят, че Бехрин ходжа подозирал тенденциозен палеж. В Янково нямало етническо напрежение, само че локалните мюсюлмани даже не харесвали имамина и съгласно някои даже имало подписка за махането му и изпращането на различен свещеник. Като главен минус на Бехрин ходжа селяните намирали това, че се държал пренебрежително и си бил навирил носа.

Преди 2 години, когато за първи път в Янково подвигнаха събор за Димитровден, Бехрин ходжа подари едно от четирите агнета за чеверметата, които бяха завъртяни за огромния християнски празник..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР