Оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност от

...
Оформяне на вторичен пик на вълната и висока смъртност от
Коментари Харесай

Витанов: Очакват ни две трудни седмици

 Оформяне на второстепенен пик на вълната и висока смъртност от Ковид-19. Такива са упованията на математика проф. Николай Витанов, който беше част от Националния действен щаб.

13 области ще светнат в тъмночервено на картата на страната. Проф. Витанов е направил планирана карта за заболеваемостта за идващите три дни.

В неделя в тъмночервената зона ще бъдат София град, София област, Перник, Кюстендил, Варна, Видин, Монтана, Габрово, Сливен, Стара Загора, Благоевград и Добрич и Ямбол, сочат изчисленията му. 

" Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави. Давам единствено цифри, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви заречен ", написа математикът в обществените мрежи.

По думите му разпространяването на болестта в страната е преобладаващо дифузно. Днес 24 области са с такова разпространяване. Вчера бяха 22. И този индикатор се утежнява, акцентира той. 

" За това, че заболеваемостта  при дечурлигата и учениците се чака да пораства, към този момент писах. Какво да го дублирам непрестанно. Очакват ни две сложни седмици ", написа още проф. Витанов.

" Писах ви, че човешкото тяло е скъпо нещо - застрахователната му стойност е над 10 милиона евро. За човешката душа, не приказваме, мъчно е да се мери какъв брой коства. Хейтърите реват за изреченията със цената на задните елементи на Дженифър Лопес. Ами костват си парите тези елементи, нали по този начин. А вие, вместо да хейтите, действайте по този начин, че и вашите задни елементи да почнат да костват нещо. Защото до момента в който ви ловят на гола кука с антиваксърски и антиковид измислици, задните ви елементи нищо няма да костват ", упорства математикът от Българска академия на науките. 

Витанов сигнализира, че хората на първа линия усещат засилващия се напън и отбелязва, че разпространяването на болестта в страната е преобладаващо дифузно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР