офия тази сутрин е в лилавия сектор по замърсяване на

...
офия тази сутрин е в лилавия сектор по замърсяване на
Коментари Харесай

София на 1-во място по мръсен въздух в света тази сутрин

офия тази заран е в лилавия бранш по замърсяване на въздуха, което значи, че е в бранша с най-висока заплаха за здравето. Индексът за качеството на въздуха демонстрира превишение на фините прахови частици няколко пъти над нормата - 188.4 µg/m³, съобщи БГНЕС.

Тези данни подреждат през днешния ден София преди всичко по замърсяване на въздуха.

На второ място още веднъж е град в балканска страна - Сараево в Босна и Херцеговина, на трето място е Лахор в Пакистан. Милано в Италия е на шесто място, а на 11 място е Прищина в Косово.

Днес над 10 са станциите в България, които означават повишени стойности на замърсяване .

Най-мръсен в събота е въздухът в София, Горна Оряховица и Плевен.

"Този проблем е доста значим, особено за София, защото се намесват естествени, метеорологични и субективни фактори. Декември и февруари са месеците, когато най-често се случват метеорологични ситуации, създаващи причина за замърсяване ", съобщи в студиото на „ ” климатологът Петър Янков.

Във връзка с повишение равнищата на фини прахови частици Столичната община заяви, че ще предприеме през днешния ден изключителни инспекции за надзор на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване. Инспектори на общината ще посетят и строителни обекти, осведоми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР