Официалното споразумение за доставки на петрол от Русия за Пакистан

...
Официалното споразумение за доставки на петрол от Русия за Пакистан
Коментари Харесай

Русия се договори за доставки на петрол в петата по население страна в света

Официалното съглашение за доставки на нефт от Русия за Пакистан (която е 5-та по население страна в света) ще бъде в съгласие (и подписано) не по-късно от март 2023 година. Това излиза наяве от взаимно изказване на министъра на енергетиката на Русия Николай Шулгинов и министъра на стопанската система на Пакистан Аяз Садик, заяви Прайм.

Посочените договорености са реализирани при по време на 3-дневното посещаване на съветска делегация в Пакистан. Подчертава се, че доставките на нефт от Русия за Пакистан ще се основават на съвместен интерес. На срещата са обсъждани и благоприятни условия за доставки на съветски полутечен газ по дълготрайни контракти.
 И Пакистан се пробва да
И Пакистан се пробва да " се уреди " с на ниска цена съветски нефт

Сега спот цената на Urals е $99 за барел

" Страните се споразумяха, че след реализиране на кардинални договорености по техническите елементи, доставките на съветски нефт за Пакистан ще се основават на взаимните стопански ползи на двете страни.

Процесът на координиране би трябвало да приключи не по-късно от края на март 2023 година ", се споделя в известието след осмото съвещание на Руско-пакистанската междуправителствена комисия за комерсиално, икономическо и научно - техническо съдействие. Русият енергиен министър е показал, че опциите за доставки на петролни артикули от Русия за Пакистан ще се разискват след влизане в действие на ембаргото за вноса им от Европейски Съюз (5 февруари).

Освен това, Пакистан е поканил Русия да взе участие в обещаващи планове в страната, като съветският бизнес ще изследва тези благоприятни условия.
 Петата по население страна в света ще икономиса $2 милиарда годишно при покупки на съветски нефт
Петата по население страна в света ще икономиса $2 милиарда годишно при покупки на съветски нефт

Водят се договаряния по въпроса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР