Официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Съединените щати започна

...
Официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Съединените щати започна
Коментари Харесай

С 21 оръдейни залпа посрещнаха премиера Борисов пред Мемориала на Незнайния воин в ”Арлингтън”

Официалното посещаване на премиера Бойко Борисов в Съединените щати стартира с гала на Мемориала на Незнайния боец в Националния гробищен парк ”Арлингтън ”.
Бойко Борисов бе посрещнат с 21 оръдейни залпа под звуците на химните на Съединени американски щати и на България. В тържествената гала по полагане на венец участваха близо 400 бойци от всички подразделения на американските въоръжени сили, заяви БНР.

„ Тук, на това място, човек най-вече се сеща за това какъв брой е скъп мирът “, означи министър-председателят, а цялата българска делегация прегледа комплекса, където са положени останките на американски бойци от Първата, Втората международна и от Корейската война. Българският министър председател подари на музея на Националния гробищен парк кортик с облика на Св. Георги.

Българският министър председател се срещна и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян, както и с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.

В 14 часа локално време (21 часа българско) е планувано Бойко Борисов да дойде в Белия дом, където първо ще има диалози на четири очи с президента Тръмп.

Следва разширена среща на двете публични делегации. В българската вземат участие вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите на финансите и на стопанската система Владислав Горанов и Емил Караниколов.

В срещите ще взе участие и американският вицепрезидент Майк Пенс.

В програмата на българската делегация е включено посещаване на Американската комерсиална камара, където ще се проведат срещи с представители на 15 американски компании.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР