Официалното откриване в Брюксел на българското председателство на Съвета на

...
Официалното откриване в Брюксел на българското председателство на Съвета на
Коментари Харесай

България открива европредседателството и в Брюксел с концерт

Официалното разкриване в Брюксел на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде маркирано през днешния ден с концерт в Центъра за изкуства " БОЗАР ".

В програмата са включени творби както от българската класическа музика и фолклор, по този начин и от европейската музика. Те ще бъдат показани от Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, хор " Ваня Монева " с диригент Ваня Монева и със специфичното присъединяване на сопраното Соня Йончева и пианиста Людмил Ангелов. (Повече за програмата можете да научите тук)

В събитието ще вземат присъединяване министър председателят Бойко Борисов, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърите за българското председателство Лиляна Павлова и на културата Боил Банов.

При визитата си в Брюксел, министър-председателят ще взе участие в конференция " Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по- положително ръководство на миграцията ", проведена от фондация " Ханс Зайдел ". В програмата му са планувани и работни срещи, свързани с тематики от европейския дневен ред.

Центърът за изкуства БОЗАР е най-престижното пространство за изкуство в Брюксел. Той е основан след Първата международна война и е ситуиран на повърхност от 33 000 кв. м повърхност. Концертната му зала с 2 200 места е дом на Националния симфоничен оркестър на Белгия.

Фотогалерия: Концертът, с който стартира българското европредседателство >
Официалното разкриване на европредседателството в София се организира на 11 януари в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (125)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР