Официалното обявяване на Пловдив за българския град домакин на мачове

...
Официалното обявяване на Пловдив за българския град домакин на мачове
Коментари Харесай

Пловдив чака зелена светлина от CEV за Евроволей `21

Официалното оповестяване на Пловдив за българския град хазаин на мачове от европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година се бави поради организационни проблеми в една от другите три страни съорганизатори, научи " Сега ". Става въпрос за Румъния, която към момента не е дала финално предложение за своята зала и това пречи на континенталната конфедерация (CEV) да анонсира всички местоположения на Евроволей `21.

Иначе пловдивската зала " Колодрума " беше инспектирана от пратеници на CEV още през септември. В делегацията бяха проектовият управител на европейската централа Мая Поляк и членът на спортно-техническата комисия Свободан Милошевич, които дадоха кардинално утвърждение на 6-хилядното оборудване в състезателен комплекс " Академик ".

С решение на CEV от края на 2019 година България беше определена за съдомакин на европейското състезание дружно със Сърбия, Хърватия и Румъния. " През ноември в София трябваше да има среща с представители на всичките четири страни, само че тя отпадна поради тогавашния пик на пандемията у нас ", разкриха пред " Сега " от пресслужбата на българската волейболната федерация (БФВ).

Здравната рецесия в Европа и по целия свят слага под голяма въпросителна и самото осъществяване на шампионата. Заради цялостната неизясненост по отношение на опциите за пътешестване и настаняване в обособените страни към момента даже не са почнали квалификациите при дамите. Аналогична е и обстановката при мъжете, където България към този момент се класира за шампионата на Стария континент, само че няма изясненост дали и по кое време той ще се състои.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР