Официалното начало на българското домакинство беше дадено със спектакъла Ние

...
Официалното начало на българското домакинство беше дадено със спектакъла Ние
Коментари Харесай

Пловдив вече е европейска столица на културата

Официалното начало на българското домакинство беше обещано със спектакъла " Ние сме всички цветове " на построената за случая 30-метрова кула-сцена. Българска национална телевизия излъчи директно откриването.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Заедно е нашето мото! Един слоган, описващ с една дума нашия град. Град, дал Съединението на България! Безбройни са хората, взели участие в подготовката на тази историческа за нас година. Заради тях Пловдив през днешния ден е една достигната фантазия.Мария Габриел, еврокомисар по „ Цифрова стопанска система и цифрово общество ": Днес, от тази кула, Пловдив изпраща мощно обръщение към цяла Европа и света. Послание за обединяване към съществена полезност, каквато е културата за нас, българите, за визия за споделено бъдеще, в което обичаи и нови технологии дружно пишат страници от европейската културна история.
Творческият квартал Капана се включи с музикална стратегия в поредицата от атрактивни събития на пловдивския уикенд по откриването.
От моето рождение се гордея с този град и с всичко, което е обвързвано с този град, тъй като има доста неща, които светът в този момент ще ги разбере, в случай че не ги е схванал до момента.Това е нещо доста впечатляващо и всеки пловдивчанин и всеки българин би трябвало да се включи, тъй като допира всички нас.
Пловдив безспорно е измежду първите градове, които означават 30-годишнината от рухването на Берлинската стена с галерия на фрагменти от Стената, изрисувани от известни художници, работили в Западен Берлин преди 1989 година

Джеф Аерозол, художник: За страдание не е единствено Берлинската стена, има и други стени, даже и през днешния ден. Винаги съм считал, че е немислимо човешките същества да доближават до такива крайности - да построяват разделения.
Части от фрагментите оживяха и върху постройката на Община Пловдив. Своята поддръжка за българската културна столица отдаде и другият европейски културен център - италианският град Матера с концерт на Духовия оркестър " Д`Амброзио ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР