Официално започва щастелна проверка на магазините за продажба на пневматични

...
Официално започва щастелна проверка на магазините за продажба на пневматични
Коментари Харесай

След стрелбата от деца в Пловдив: Започват щателни проверки на оръжейните магазините

Официално стартира щастелна инспекция на магазините за продажба на пневматични оръжия и муниции в Пловдив. Акцията е по предписание на районния прокурор Петър Петров.
Прочетете още
Повод за нея стана казусът с две малолетни момчета, които близо час стреляха по случайни цели от балкона на жилище в кв. " Смирненски ". В разследване на стрелбата имаше строшен прозорец на рейс и двама потърпевши.

Целта на инспекцията е да се откри съблюдават ли се разпореждания на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и Наредбата за изискванията и реда за реализиране на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и контрола над тях.

Проверката би трябвало да откри продавани ли са пневматични оръжия и муниции за тях на малолетни. Ще се изиска и информация дали лицата, придобили неогнестрелни оръжия (предупредително и сигнално оръжие или пневматично оръжие), са ги заявили по съответния ред пред началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местонахождението на обекта за предпазване или по непрекъснатия адрес на физическото лице.

Проверката е предоставена на чиновници от ОД на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е двумесечен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР