Официално започва работа новият рудник за добив на злато Ада

...
Официално започва работа новият рудник за добив на злато Ада
Коментари Харесай

Премиерът откри рудник край Крумовград, заплатите ще започват от 2000 лева

 Официално стартира работа новият рудник за рандеман на злато " Ада тепе ". Съоръжението е покрай Крумовград и е първото за рандеман на скъпия метал от десетилетия. Това е първото разкриване на рудник в България за последните 40 години.

" Ада тепе " ще се създава от вложителя " Дънди Прешъс " в продължение на 8 години. Годишно би трябвало да се добиват 850 000 тона руда, от които да се извличат 85 000 трой унции златен концентрат, от който да се прави и златото.

Ръководството твърди, че всичко за опазването на природата е взето поради. На мястото няма да има взривен склад, дейностите ще се правят от лицензирана компания, а отпадъците ще се съхраняват по специфичен метод.

В рудника ще работят повече от 300 души, множеството от които са от Крумовград.

За откриването дойдоха министър председателят Бойко Борисов и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. Борисов посочи смисъла на разкриването на повече работни места и обезпечаването на положителни хонорари.

" Стотици български жители - мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лв. ще е междинната заплата, в този момент е 2100. Ще продължим в тази посока ", съобщи още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР