Официално запалване на светлините на 30-метровия кръст в Провадия ще

...
Официално запалване на светлините на 30-метровия кръст в Провадия ще
Коментари Харесай

Рок групите Mirror и Сигнал с концерт за празника на Провадия

Официално запалване на светлините на 30-метровия кръст в Провадия ще се състои на 20 април, в навечерението на празника на града – Цветница. Преди това от 20.00 часа на централния площад в града ще стартира концерт с присъединяване на провадийската рок-група „ Огледално ” и група „ Сигнал ”. След това ще има и празнична заря.

Огромният кръст е подаяние от локалния гражданин Стойчо Стоев с желанието да закриля града и да носи здраве на всички. Съоръжението бе инсталирано при започване на месеца на крепостта Овеч и ще свети всяка вечер, сподели за радио Варна Антоанета Георгиева, основен специалист в отдел Култура.

Празникът се организира в Провадийско още от 17 век, когато се е провел Връбнишкия панаир. На него са идвали дубровнишки и европейски търговци, с цел да продават стоките си, защото градът е бил преуспяващ занаятчийско-търговски център.

Покрай търговията са се организирали и спортни и кулутрни прояви, за положително въодушевление на всички. С годините обаче тези срещи понижават, търговията стопира, до момента в който през днешния ден е непокътната единствено традицията да се чества. /рАДИО вАРНА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР