Официално: Тайбрек в петия сет от догодина на УимбълдънТайбрек в

...
Официално: Тайбрек в петия сет от догодина на УимбълдънТайбрек в
Коментари Харесай

Официално: Тайбрек в петия сет от догодина на Уимбълдън

Официално: Тайбрек в петия сет от следващата година на Уимбълдън
Тайбрек в петия сет, вместо до два гейма разлика, ще се играе на Уимбълдън 2019, оповестиха от All England Lawn Tennis Club. Решението идва след изтощителния дълъг мач сред Кевин Андерсън и Джон Иснър на полуфиналите през тази година, когато петият сет сред двамата колоси продължи близо три часа и приключи при резултат 26-24 за южноафриканеца.

След края на конфликта спечелилият съобщи, че уредниците на най-стария тенис шампионат би трябвало да обсъдят опцията за възможен тайбрек в решителния сет на мачовете.

Изявление на All England Lawn Tennis Club гласи:,,Въпреки че случаите, в които мачовете в петия сет не престават прекалено много, са редки, ние считаме, че тайбрекът ще разреши на състезателите да завършат дадена среща в възможни времеви рамки “, съобщи президентът на AELTC Филип Брук.

БГНЕС напомня, че през 2010 година бе изигран най-дългият дуел в историята на тениса точно на Уимбълдън сред Джон Иснър и Никола Маю, когато американецът завоюва след 70-68 в петия сет. Срещата продължи над 11 часа и общо 3 дни. Тогава обаче до интродуциране на тайбрек в петия сет по този начин и не се доближи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР