Официално стартираха ремонтните дейности на бившия детски магазин на Главната

...
Официално стартираха ремонтните дейности на бившия детски магазин на Главната
Коментари Харесай

Стартира изграждането на ново място за култура в Пловдив

Официално стартираха ремонтните действия на някогашния детски магазин на Главната улица в Пловдив. На територията на познатия в миналато като " Детмаг " ще се отвори ново галерийно пространство на повърхност от 1000 квадратни метра .
" Пространствата за просвета в Пловдив не престават да се усилват. 2019-та е доста специфична за града година и тя ще остави за дълго отпечатък в историята на Пловдив освен с програмата, само че и с новите пространства за просвета и галерията на " Детмаг " е едно от тях ", съобщи при старта на ремонтните действия кметът Иван Тотев.

Иван Тотев посочи, че работите по плана са стартирали още при започване на предходната година, само че поради бавните процедури и последвалите обжалвания, ремонтът започва действително чак в този момент. Новата изложба ще бъде ситуирана на двата етажа, както и на подземното равнище, като за сигурността на експонатите ще се грижи специфична климатична система, поддържаща идеална за задачата температура и мокрота. Очаква се новото пространство за просвета да е готово до лятото. Тепърва ще се мисли и за ново име, което галерията да получи.

Същевременно напредва работата и по въвеждането в употреба на още едно пространство за просвета - бившето кино " Космос ". Доуточняват се детайлите от заданието за планиране, като то ще обгръща както постройката, по този начин и площада пред нея. Цената за завършването на реконструкцията ще е до 5 милиона лв., като в тях влизат и отчуждителните процедури. По думите на кмета Тотев, става въпрос за четири парцела, като заповедите за отчуждаване сега се апелират, само че не са анулирани. По предварителни оценки тяхната обща стойност е 170 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР