Официално становище на гръцките власти, че се обмисля затваряне на

...
Официално становище на гръцките власти, че се обмисля затваряне на
Коментари Харесай

Гърция отсече: Няма да затваряме Кулата-Промахон

Официално мнение на гръцките управляващи, че се обмисля затваряне на граничния пункт " Промахон " или възбрана за влизане на български жители, няма. Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас е безапелационен, че казусът с разпространяването на ковид не е от задграничните туристи, а от гърците, които не съблюдават предписанията на медиците.

Според представителя на гръцкото държавно управление най-големият брой от позитивните резултати са от граничния пункт " Кулата-Промахон ", който е единственият вход в Гърция по сухопътна граница. И това се дължи на обстоятелството, че епидемиологичната конюнктура на Балканите е динамична, посочи Стелиос Пецас.

" До този миг системата за надзор работи добре. В рамките на дните от 1-ви юли до 6-и юли са взети 31 169 теста на всички гранични пунктове на страната. Регистрирани са единствено 100 туристи с позитивна проба. Което е едвам 0,3% от влизащите в Гърция. "

Никой не може да подсигурява, нито да изключи опцията от въвеждане на спомагателни ограничавания за влизане, като възбраната за влизане в Гърция на сръбските туристи от понеделник.

88 сърби сега са под карантина в туристическия регион Айдипсосос в Пелопонес до излизане на резултатите от взетите им проби, оповестяват гръцките медии, представени от БНР.

България, на този стадий, остава отвън листата на рисковите страни. Тест за ковид от български жители се взема изборно.

Гърците усилиха медицинските екипи на граничния пункт " Промахон " с опция до 3 хиляди проби дневно.

Говорителят на държавното управление подчертава, че най-големият риск не е от идващите от чужбина, а от неспазване на ограниченията по обществена отдалеченост, като да вземем за пример събиране на доста клиенти на крайбрежните нощни заведения и питейни заведения, обичайните през лятото фолклорни фестивали и всяко скупчване на доста хора на едно място.

Лекарите приканват гръцкото държавно управление неотложно да забрани изявите, на които се събира огромна аудитория без отдалеченост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР