Официално сме уведомени от президентството за процедурата по връчване на

...
Официално сме уведомени от президентството за процедурата по връчване на
Коментари Харесай

Дончев: ГЕРБ ще предложи проектокабинет, кандидатът за премиер ще е ясен в понеделник

Официално сме известени от президентството за процедурата по връчване на първия изследователски мандат. Ние ще бъдем там в 10:00 часа с посочения от нас претендент за министър-председател. Кой ще бъде ще научите след три дни, а кой ще бъде в състава на проектокабинета ще научите след 10 дни, да кажем.

Това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Дончев изясни, че диалозите не са спирали. " Всички опити да бъдат извършени договаряния за сформиране на кабинет, се оказаха невъзможни, тъй като политическите сили, с които имаме идеологически сходства в стратегиите и задачите, нямат явна податливост да водят сходни диалози ", уточни той.

Депутатът на ГЕРБ сподели, че ще употребяват оставащата седмица или 10 дни във всевъзможен тип опити - обществени, регламентирани, да обезпечат политическо бъдеще на кабинет с първия мандат, което не изключва и формата кабинет на малцинството. " Да, това няма по какъв начин да е коалиция на база съглашение, тъй като явно е невъзможна, няма по какъв начин да е аритметична коалиция, последната опция е държавно управление на малцинството. Това не би трябвало да бъде изключено ", сподели той.

Дончев дефинира съставянето на кабинета като мъчно, само че допустимо.

" Ако има опит за рестарт на диалозите за идната седмица, той ще бъде по нашата стратегия. Ако успеем да реализираме някакъв финален подтик от здрав разсъдък в Народно събрание ще бъде добре ", означи той.

Дончев сподели, че последният късмет за диалози е оставащата седмица. " Президентът даде задоволително време, само че партиите не го използваха добре ", изясни той.

Дончев е безапелационен, че България се нуждае от естествен работещ кабинет, а това дали ще му е мъчно или елементарно не е главният въпрос. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР