Официално се оттеглям като съветник по спортните въпроси към министъра

...
Официално се оттеглям като съветник по спортните въпроси към министъра
Коментари Харесай

Проф. Дашева подаде оставка като съветник на спортния министър

" Официално се отдръпвам като консултант по спортните въпроси към министъра на младежта и спорта. Мотивите ми са както персонални, по този начин и професионални. Но дали съм се отказала от желанието си да оказвам помощ за развиването на българския спорт? Категорично –НЕ! "
Това написа във Facebook профила си проф. Даниела Дашева - консултант на министъра на младежта и спорта.
" Моите визии обаче се разграничават от " формалните "! Именно по тази причина взех решение да насоча напъните си към провеждането на срещи и диалози със спортните клубове по места! Там, където се раждат и вършат първите си стъпки бъдещите първенци! Там, където сега родителите са тези, които устоят детско-юношеския спорт на България. Там, където има остра потребност от нов модел на развиване и благоприятни условия за стимулиране на младите спортисти с влиятелни класирания. Крайно време е някой да стартира да чува гласовете на треньори, спортни експерти и състезатели, както и да си зададе въпроса за какво България е може би единствената страна в Европа, която извърши и продължава да прави непрофесионални, и в следствие пагубни промени в спорта. Крайно време е някой да осъзнае, че това би трябвало да спре.
Нееднократно съм писала и казвала, че спортът е характерна активност, която се организира и провежда от експерти. Трябва обаче и да се ръководи от такива.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР