Официално Русия призна новото име на Република Северна Македония. Това

...
Официално Русия призна новото име на Република Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Русия призна официално новото име на Северна Македония

Официално Русия призна новото име на Република Северна Македония. Това се споделя в известие на съветското Министерство на външните работи.

" На 19 февруари в посолството на Русия в Скопие постъпи нота на Министерството на външните работи на Република Македония със известие за смяна на името на страната на Република Северна Македония. Руската федерация признава тази смяна и името Северна Македония ", се споделя в документа, оповестен на формалната страница на министерството.

С смяната на името, пред Скопие се отвори вратата на НАТО и Европейски Съюз. Протокол за присъединението на Северна Македония към НАТО бе подписан и към този момент тече ратификацията, която евентуално ще приключи до края на 2019 година. Предполага се, че страната ще стане 30-тата страна в Алианса през декември в Лондон, когато се отбелязва 70-годишнината му.

Всичко това стана допустимо след подписването на Преспанския контракт сред Атина и Скопие, с който се одобри смяната на името и повдигането на ембаргото за Северна Македония за присъединение към европейските институции.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР