Официално регистрираните починали от началото на епидемията от новия коронавирус

...
Официално регистрираните починали от началото на епидемията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Вече над 4000 жертви на коронавируса в Иран

Официално записаните умряли от началото на епидемията от новия ковид в Иран към този момент са повече 4 000 души, разгласи министерството на опазването на здравето на Ислямската република, откакто за още 117 души са станали жертва на заболяването през последните 24 часа, оповестяват локалните медии.

Говорителят на здравното министерство посочи, че общият брой на умрелите в Иран към този момент е 4 110 души, а 32 309 са се възстановили, прецизира ИРНА.

Общо в страната са регистрирани 66 220 инфектирани от началото на болестта, като Ислямската република е най-засегнатата страна в Близкия изток.

Допълва се, че 3 918 души към момента са в сериозно положение.

До момента в страната са осъществени общо 231 393 теста за съществуване на ковид.

По-рано през днешния ден висшият лидер на страната аятолах Али Хаменеи прикани иранците да оказват помощ за прекъсване на разпространяването на ковид, като си останат у дома, с цел да се молят вкъщи по време на мюсюлманския пост по време на Рамадана.

Междувременно Индонезия регистрира най-голямото си всекидневно нарастване на доказаните случаи на ковид след формалното отчитане на първия си финален месец, оповестява " Ройтерс ".

В четвъртък формалният представител на здравното министерство Ахмад Юрианто разгласи, че са открити 337 нови инфекции през последните 24 часа, като общият брой в най-населената мюсюлманска страна в света е 3 293. Той регистрира 40 нови смъртни случая, свързани с вируса, като общата смъртност на Covid-19 е 3 293.

Според отчет на Ребека Ратклиф, кореспондентът на Guardian в Югоизточна Азия, в сряда държавното управление на Индонезия разгласи закриването на учебни заведения и работни места в столицата Джакарта, където неочакваният растеж на погребенията провокира опасения по отношение на неоткрити случаи.

Преди това президентът Джоко Видодо се съпротивляваше на ограниченията за блокиране, наложени в доста други страни от Югоизточна Азия, само че има опасения, че инфекциите не се виждат от управляващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР