Официално прекратиха делото срещу обвинения за катастрофата с две жертви

...
Официално прекратиха делото срещу обвинения за катастрофата с две жертви
Коментари Харесай

Когато смъртта изпревари правосъдието, възмездие няма

Официално прекратиха делото против обвинявания за злополуката с две жертви отпреди 8 години Любомир Македонски. Мъжът трябваше да се изправи пред Окръжен съд-Пловдив, по тази причина че на 30 март 2014 година след приложимост на солидно количество алкохол провокира злополука при която починаха двама души, а той и други двама бяха тежко ранени.

Както TrafficNews заяви, 44-годишният Любомир Македонски беше открит мъртъв на скамейка в парка на Сточна гара в центъра на Пловдив на 23 март тази година. Македонски беше открит без пулс след сигнал от жители към 112 към 8 и половина сутринта.

Според очевидка той е бил в компанията на свои другари, с които постоянно са забелязвани в несъответстващо положение в региона на градинката.

На днешното съвещание в пловдивския съд беше публично показан смъртният акт на мъжа, а делото против него прекъснато. В залата участваха и близки на потърпевшите, които са конституираните като частни обвинители и цивилен ищци.

Съдията по делото Веселин Хаджиев изясни, че настояванията им няма по какъв начин да бъдат прегледани, заради обстоятелството, че няма извършено разпоредително съвещание по делото, на което да участват всички страни. Такова няма и по какъв начин да се състои, защото едната страна липсва.

Така един от най-тежките пътни произшествия в Пловдив за последните години остава в историята, без да има наказан. Смъртта на Любомир Македонски изпревари правораздаването, а отмъщение за жертвите, потърпевшите и техните близки на процедура няма.

Припомняме, че по време на злополуката Любомир е карал пийнал - с над 2 промила алкохол в кръвта си и с гневна скорост. Първоначално Рангел Ташев - другият участник в злополуката беше наказан на 4 години затвор за смъртоносния случай. След няколко обжалвания и връщания на делото в досъдебна фаза през предходната година наказателното произвеждане против Рангел Ташев е прекъснато и е повдигнато обвиняване на Любомир Македонски.

Фаталната злополука се случи на 30 март 2014 сред Брестовица и Перущица. Около 20 часа Рангел Ташев отишъл в заведение в Перущица с предоставения му длъжностен автомобил „ Форд Мондео”. Там се срещнал с брат си Иван и приятеля си Николай Николов, който работел в Жандармерията. Въпреки, че бил с кола Рангел пил алкохол. Около среднощ решили да посетят дискотеката в Брестовица. Към 3 часа в дискотеката пристигнал и Любомир Македонски.

Четиримата останали до затварянето на заведението към 06.00 - 06.15 часа сутринта, след което Николай Николов и Иван Ташев се качили в автомобила на Рангел Ташев, който той управлявал, макар че цяла вечер пил алкохол. Любомир Македонски тръгнал след тях с беемвето си също откакто се бил почерпил солидно с алкохолни напитки.

По пътя към Перущица, Македонски, който карал зад Ташев, подхванал изпреварване на Ташев. Фордът обаче „ засякъл " беемвето и двата автомобила се сблъскали. Двамата водачи Ташев и Македонски натиснали спирачките, само че от удара мондеото се отклонило надясно, напуснало платното, след което се блъснало в крайпътно дърво.

Николай Николов и Иван Ташев умряли в автомобила преди идването на лекарски екип на „ Спешна помощ ". Рангел Ташев и Любомир Македонски също получили тежки пострадвания. Македонски е претърпял няколко интервенции, поради които са му поставили 16 пирона на таза, който е бил строшен на няколко места.

Македонски бива изправен пред съда за шофиране след приложимост на алкохол и е наказан на година и половина условно. Днес обаче беше планувано разпоредително съвещание против него за причиняване на гибелта на двамата по несъобразителност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР