Официално: правителството на САЩ обяви, че руските военни сили, водени

...
Официално: правителството на САЩ обяви, че руските военни сили, водени
Коментари Харесай

САЩ официално обвиниха Русия за военни престъпления в Украйна

Официално: държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че съветските военни сили, водени от президента Владимир Путин, са направили военни закононарушения в Украйна.

Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в особено изказване, представен от „ Ройтерс “. По думите му оценката на американските управляващи се основава на „ деликатно изследване “ на наличните обществени и разследващи източници. Американският върховен посланик споделя, че Съединени американски щати ще продължат да събират информация за военните закононарушения в Украйна и ще я споделят със съдружници, сътрудници и интернационалните институции.

„ Ние сме ангажирани да търсим отговорност, употребявайки всеки разполагаем инструмент, в това число наказателно гонене “, се споделя още в известието.

Държавният департамент на Съединени американски щати напомня, че съветските войски са направили офанзиви над цивилни, в това число бомбандиране на жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения. Блинкен цитира и данни на Организация на обединените нации за над 2500 цивилни жертви, като не се изключва и опцията действителният им брой да е по-висок.

Миналата седмица американският президент Джо Байдън дефинира Владимир Путин като „ военнопрестъпник “.

Очаква се президентът на Съединени американски щати да разгласи нов пакет от наказания против Русия по време на срещите на върха с водачите на Европейски Съюз и НАТО, за които Байдън в Европа. Според източници, представени от „ Ройтерс “, част от глобите ще са ориентирани против членове на долната камара на съветския парламент.

В проектите на Байдън е включена и нова филантропична помощ за Украйна и милионите бежанци, бягащи от бойните дейности. Заедно с европейските си съдружници американският президент ще разиска нови ограничения за укрепването на НАТО и прекъсването на съветските опити за отбягване на глобите.

Срещите се провеждатдат тъкмо месец, откакто съветския президент Путин разгласи началото на военни дейности в Украйна. ABCNews оповестява, че от началото на войната Русия е изстреляла над 1200 ракети против украински цели.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР