Официално: ПП-ДБ предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер.Залата

...
Официално: ПП-ДБ предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер.Залата
Коментари Харесай

Официално: ПП-ДБ предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер

Официално: ПП-ДБ предложи на ГЕРБ народен мандат с техен министър председател.

Залата посрещна със смях офертата

Официално ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС вторият мандат да е народен и министър председателят да е излъчен от партията на Бойко Борисов.

Направи го Атанас Атанасов в изказването си по време на изключително съвещание,
на което депутатите ще гласоподават проекторешението за крах на първия мандат на ГЕРБ-СДС.
То бе импортирано от Теменужка Петкова в понеделник, час откакто номинираната за министър председател Мария Габриел подава своя отвод от това да бъде гласувана за поста. Самата Габриел не е в пленарната зала.

Днес е заоблачен ден за българската народна власт, стартира Атанасов.

Предложението на ПП-ДБ е вторият мандат да е народен, общ с ПГ на ГЕРБ-СДС. Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме, с подписи под съглашението и с ясни дати за осъществяване, изясни Атанасов.

Премиер да е взаимно допустима фигура, излъчена от ГЕРБ-СДС. А съставът на Министерския съвет да се резервира сегашния, откакто в договарянията се откри, че не може да се реализира съгласие, е офертата на ПП-ДБ.

Това не е покана за спомагателни договаряния отвън посочената рамка. А предложение с израз на подготвеност да осъществим уговорките, които приехме преди 9 месеца, изясни Атанасов. Докато той говореше, откъм депутатите от ГЕРБ се чуваше подхилкване.

При отвод – ще считаме, че сме изпълнили уговорката си и ще върнем несбъднат мандата, изясни Атанасов. Затова ПП-ДБ ще чака формален отговор от ГЕРБ-СДС до датата за връчване на втория мандат от президента.

Още, още, избухна в смях и ръкопляскания опозицията, когато Атанасов слезе от парламентарната естрада.

Публично политическо харакири, дефинира чутото лидеркага на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

На никого не се молим, съобразяваме се с мнението на народа, който не желае избори, отговори Атанасов.

Ще бъде най-голямата неточност, в случай че определите чутото като молба. Не разбирате ли, хора, че в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Да го правиш не от боязън, лакомия, а от възприятие за дълг, изясни Кирил Петков.

И изясни, че най-важното е в България да има правосъдна система, която да дава отговор на публичния интерес. И всичко това е поставено в това съглашение, в него няма делене, а бистрота, добави той.

В това съглашение има тематиката за службите – 30 година те работят за всичко друго, с изключение на за жителите. Хвалите ги, само че всеки разузнавач, заловен у нас, информацията е пристигнала от други служби, изясни Петков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР