Официално откриване на първия по рода си в страната художествен

...
Официално откриване на първия по рода си в страната художествен
Коментари Харесай

Творци рисуват водни лилии в първия по рода си художествен пленер

Официално разкриване на първия по рода си в страната живописен пленер измежду водните лилии се състоя във фермата на плевенчанина Дойчин Владимиров. Пленерът, който се организира със съдействието на Община Плевен, ще продължи до 25 май 2024 година, в него се включиха 20 фенове и професионални художници от цялата страна. Най-младата художничка е на 16 години, от Долна Митрополия.

Дойчин Владимиров благодари на управлението на локалната администрация за поддръжката и акцентира, че пленерът е една негова сбъдната фантазия, с която повече хора ще могат да се допрян до неповторимата хубост на водните лилии.

Заместник-кметът Елина Димитрова поздрави уредниците за новаторската самодейност, както и за това, че посредством нея дават опция на посетители от близо и надалеч да посетят града ни в границите на пленера и да творят дружно.



Изненадата за гостите беше осъществяване на Лара Цировска от СУ „ П. Яворов “, която изпя „ Детелини “ на Лили Иванова. С вокални и танцови осъществявания гостите бяха поздравени и от децата от Детски фолклорен състав „ Искрица “ с началник Росен Маринов към читалището в с. Опанец.



Инициативата за пленера е въодушевена от основоположника на импресионизма Клод Моне – създателят има към 250 приключени картини на водни лилии, а ползата му към тези цветя в никакъв случай не се изчерпва. Художниците имат опция в границите на целия интервал, в който ден или дни си изберат, без ограничаване във времето и продължителността на престоя, да рисуват във фермата за водни лилии. Картините ще бъдат изложени в особено обособено затворено място, с цел да може, до момента в който съхнат, да бъдат обсъждани от посетителите, като ще имат опция и за продажба (ако създателят желае).

На 25 май, събота, от 10.00 часа фермата за водни лилии ще отвори порти и за външни гости, фенове на изкуството, посетители и представители на бизнеса. На публично празненство от 17.00 часа ще бъдат излъчени най-впечатляващите картини, а особено жури ще награди класираните в пленера на първите три места.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР