Официално от днес (1 октомври) влизат в сила промените, с

...
Официално от днес (1 октомври) влизат в сила промените, с
Коментари Харесай

Новите зелени зони за паркиране в София влизат в сила с протест

Официално от през днешния ден (1 октомври) влизат в действие измененията, с които се вкарва зелени зони за паркиране в елементи от столичните квартали " Лозенец " и " Яворов ", като работното време на зоната също се трансформира и ще стартира от 08:30 ч. и ще продължава до 19:30. Има смяна и в работното време на синята зона за паркиране, като в събота те ще важи до 18, вместо до 14 часа, както беше до момента.

В днешния неделен ден обаче зоните за платено почасово паркиране не работят и затова измененията ще важат от на следващия ден - 2 октомври.

 Карта на сините и зеленти зони в София и новите зони - в по-светло зелено.
© Столична Община

Карта на сините и зеленти зони в София и новите зони - в по-светло зелено.

Новата зелена зона в квартал " Яворов " ще обгръща региона сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михайл Еминеску ", улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ". Другата нова зона за платено паркиране ще бъде въведена в регион " Лозенец ", в сектора сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ". Така паркоместата в зелената в София ще се усилят с към 4700.

Междувременно жители оповестиха, че през днешния ден ще стачкуват против новите правила пред кметството и пред регионалната администрация пешком и с коли.

Те настояват, че смяната на придвижването и системата за паркиране в столицата е основна без да е извършено публично разискване и без да се оповестява и разгласява задоволително на засегнатите, които съгласно тяхна преценка са половината от популацията на града поради разширението на платеното паркиране и вълната от паркиращи коли в прилежащите и още свободни квартали.

Държим при провеждането на радикални дейности за смяната на паркирането и придвижването в столицата, да се организира съответното по наредбите на самата община публично разискване и фактически да се вземе в поради гласът на жителите, пишат основателите на митинга. Те упорстват Центърът за градска подвижност да потвърди, че може да стопанисва парите, които събира, и с тях да се построят подземни и надземни паркинги на налични цени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР