Официално. И набързо. Вежди Рашидов вече не е народен представител. Днес

...
Официално. И набързо. Вежди Рашидов вече не е народен представител. Днес
Коментари Харесай

Набързо: освободиха Вежди Рашидов като депутат, Възраждане - против

Официално. И небрежно. Вежди Рашидов към този момент не е депутат. 

Днес Народното събрание гласоподава освобождението му - без спор и в негово неявяване.

" За " гласоподаваха 103 депутати, " срещу " - трима, а " въздържал се " - 28. Любопитното е кои са гласовете срещу освобождението му ( " въздържал се " е самобитен избор срещу, б.р.) - от " Възраждане ". Българска социалистическа партия пък реши да не взе участие в гласуването.

До оставката му се стигна след скандално негово изявление по време на изключителното съвещание на Народното събрание на 7 август, когато се гледаха промените в закона против домашното принуждение. Тогава, без да знае, че зам.-председателката на Народно събрание Росица Кирова не е изключила микрофона си по време на дадената отмора, Рашидов възнегодува от продължаващия с часове спор с думите:

" С какво е по-различно? За насилието има и в този момент закони. К`во чешаме езиците? Всички к* се разсъниха, да се сетят, че преди 15 години са били изнасилени. Като оня американския режисьор, дето го напрайха на маймуна. "

Това му изявление можеше и да остане неусетно, в случай че не се стриймваше онлайн от медиите посредством канала на Народно събрание, който излъчва даже по време на дадените почивки.

Предизвика обаче мигновена реакция - обществеността изиска оставката на Рашидов.

Малко по-късно същия ден от пресцентъра на ГЕРБ разпратиха малко известие от негово име, с което той се извинява.

Няколко часа по-късно, дойде ново известие от пресцентъра на партията на Бойко Борисов - Рашидов подал оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Но пък остава народен представител.

Това обаче се оказа незадоволително, с цел да бъде простено изявлението му. Така след два дни размисъл от пресцентъра пристигна ново известие по тематиката, отново от името на някогашния министър на културата - че " във връзка със създалата се обстановка " той желае да бъде освободен и като депутат.

 Но тъй като действието към този момент се развиваше в границите на летния депутатски отдох, бе освободен едвам през днешния ден - на първото съвещание за новата сесия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР