Официално филмът за Барби не се прожектира в Русия.Намираме се

...
Официално филмът за Барби не се прожектира в Русия.Намираме се
Коментари Харесай

Руснаците се редят на опашка, за да гледат филма за Барби въпреки санкциите

Официално филмът за Барби не се прожектира в Русия.

Намираме се в търговски център в Москва, написа Би Би Си. В непосредствена непосредственост до хранителния магазин е издигната голяма розова къща. Вътре: розови мебели, розови пуканки и картонени фигури на Барби и Кен в действителен размер.

Нищо чудно, че се усмихват: филмът за Барби събира тълпи в мултиплекса насреща макар западните наказания. След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна редица холивудски студия стопираха да пускат филмите си в Русия. Неразрешените копия на филми обаче се промъкват и се дублират на съветски език.

В киното всичко е малко скрито и нестабилно. Когато питаме един от посетителите кой филм е пристигнал да гледа, той посочва неразбираем 15-минутен съветски филм и се усмихва.

За да избегнат проблеми с лицензирането, някои кина в Русия продават билети за съветски късометражни филми, а като предпремиера демонстрират игралния филм за Барби.

Министерството на културата на Русия не е предостатъчно. Миналия месец то стигна до заключението, че филмът за Барби " не подхожда на задачите и дилемите, сложени от нашия президент за опазване и подсилване на обичайните съветски морални и духовни полезности ".

Имайте поради, че посетителите на кината, с които беседваме, са поласкани от обстоятелството, че Барби се е появила на огромния екран тук, пишат още от медията.

" Хората би трябвало да имат право да избират какво желаят да гледат ", споделя Карина.

" Въпросът е да бъдем отворени към културата на другите хора. Дори и да не си склонен със стандартите на другите хора, отново е отлично, в случай че можеш да ги гледаш ", споделя Алена.

Но съветският народен представител Мария Бутина счита, че в Барби няма нищо велико: нито в куклата, нито във кино лентата.

" Имам проблеми с Барби като женска форма. Някои девойки - изключително в тийнейджърска възраст - се пробват да бъдат като Барби и изтощават телата си ", казватя.

Бутина прибавя, че филмът не е получил лиценз за лъчение в съветските кина.

" Не нарушавайте закона. Това ли е въпросът за нашите киносалони? Абсолютно. Подадох няколко претенции до кината с въпрос на какво съображение демонстрират кино лентата ", показа тя.

" Говорите за това, че е значимо да се съблюдава законът - казважурналистът от Би Би Си - само че Русия нахлу в Украйна. Организацията на обединените народи споделя, че това е цялостно нарушаване на интернационалното право ".

" Русия избавя Украйна ", дава отговор тя, " и избавя Донбас ".

Това се чува постоянно от ръководещите в Русия. Те показват Москва като миротворец, а не като подбудител към война. Те настояват, че точно Америка, НАТО, Западът употребяват Украйна, с цел да водят война против Русия. Това е различна действителност, предопределена да сплоти руснаците.

В изискванията на възходяща борба с Европа и Америка съветските управляващи наподобяват решени да настроят руснаците против Запада.

От заран до вечер държавната телевизия споделя на феновете, че западните водачи желаят да унищожат Русия. В чисто новия учебник по модерна история за съветските гимназисти (задължителен за ползване) се твърди, че задачата на Запада е " да разчлени Русия и да поеме контрола над нейните естествени запаси ".
Пълномащабната инвазия на Русия в Украйна продължава към този момент втора година
В него се твърди, че " през 90-те години на ХХ в. вместо обичайните ни културни полезности като положително, правдивост, колективизъм, щедрост и всеотдайност, под въздействие на западната агитация в Русия се постанова възприятието за индивидуализъм, както и концепцията, че хората не носят никаква отговорност за обществото ".

Учебникът предизвиква съветските единадесетокласници да " умножават славата и силата на Родината ".

С други думи, Вашата Родина (а не страната на Барби) се нуждае от вас!

" Изкуството е за всички. Няма значение от кое място си. И не трябва да се ограничаваме до изкуството на една нация. За да станеш по-културен, по-общителен и по-интересен човек, би трябвало да гледаш филми и да четеш книги и от други страни ", споделя Диана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР