Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала Струма в

...
Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала Струма в
Коментари Харесай

С новата отсечка магистрала Струма вече е 93 км

Официално беше открита нова 24-километрова права от автомагистрала " Струма " в сектора сред Кресна и Сандански. Трасето се пуска в употреба 5 месеца предварително, като се чака то доста да облекчи трафика за Гърция за идните празници.

Сандански Кресна Благоевград

Три пътни възела свързват обитаемоте места в региона на Кресна и Сандански с автомагистралата. На нея са построени и 25 огромни уреди като мостове, надлези, в това число железопътен надлез и селскостопански подлези.

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Това е първата права, на която са построени интелигентни транспортни системи, има видеонаблюдение, има камери, които наблюдават трафика, има сензори и система, която следи тежестта на колите.
До завършването на цялата автомагистрала остава да се изградят още две прави - сред Благоевград и Крупник, която е подготвена на 40 % и през Кресненското дефиле. Има определен и реализатор за строителството на тунел " Железница " като се чака решението на Върховния административен съд, с цел да може да се пристъпи към подписване на контракт.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Участъкът, който е сред Крупник и Кресна, сега текът тръжни процедури, тъй че се надяваме 2019 година да имаме определени реализатори и да стартира същинското строителство и там.
Очаква се комисията, която ще прави оценка офертите за избор на реализатор за строителството на сектора през Кресненското дефиле да свърши работата си бързо, тъй че да няма обжалвания. Има 6 месеца период за планиране и по-късно да стартира строителството.

До момента са построени 93 километра от автомагистрала " Струма ", а срокът за строителството на оставащите 57 километра е до 2023 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР