Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в

...
Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в
Коментари Харесай

Отрязаха лентичката на 24 км от магистрала Струма

Официално беше открита нова 24-километрова права от автомагистрала "Струма " в сектора сред Кресна и Сандански.

Изпълнител на автомагистралата сред Кресна и Сандански (лот 3.3) е консорциум "Струма Лот 3.3 ", в който вземат участие "ГБС инфраструктурно строителство " АД, "Пътстрой 92 " АД, "Главболгарстрой " АД и "Геострой " АД. Стойността на контракта е 280.9 млн. лева с Данък добавена стойност.

Включено е построяването на 3 пътни възела, 25 огромни уреди, както и 4 площадки за отдих.

Строителството на "Струма " се финансира от европейските фондове. Със средства от оперативна стратегия "Транспорт " 2007-2013 година са построени общо 69 км - правите Долна Диканя - Дупница (16.78 км), Дупница - Благоевград (37.48 км) и Сандански - Кулата (14.7 км).

От август тече и процедурата за избор на реализатор за проектирането и построяването на автомагистралата през Кресненското дефиле. Очаква се строителството да стартира през идната година и да бъде приключено в период. Индикативната стойност на поръчките е 875.3 млн. лева без Данък добавена стойност.

Очаква се скоро да приключат обжалванията по градежа на тунел "Железница ". Пречка пред построяването бе отводът на спечелилият "Джи Пи Груп " да се ангажира с дейностите, които завоюва в консорциум с оферта на стойност 185 млн. лв.. Възможно е АПИ да стартира договаряния с втория претендент в тръжната процедура - обединяване от компании, отпред с "Главболгарстрой ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР