Официално бе открит Тренировъчният полигон в Академията на МВР, изграден

...
Официално бе открит Тренировъчният полигон в Академията на МВР, изграден
Коментари Харесай

Откриха Тренировъчния полигон в Академията на МВР

Официално бе открит Тренировъчният полигон в Академията на Министерство на вътрешните работи, построен с поддръжката на Швейцарския принос към Българи.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Искам да поздравя България за изключителните старания и достижения в региона на опазването на сигурността в Европа, от които имат изгода и Швейцария и Централна Европа.

С тези думи вицепрезидентът на Швейцария Ули Маурер откри модерния подготвителен полигон дружно с вътрешния министър Валентин Радев.

"Вашата подготвителна база е по-добра от нашата и в бъдеще ние ще взимаме образец от вас ", сподели още вицепрезидентът на Швейцария.

Той добави, че ползите на страната му в региона на сигурността в района са свързани с битката с проведените незаконни групи и мигрантската вълна и съобщи, че България е централен фактор за сигурността в Европа.

Вицепрезидентът на Швейцария Ули Маурер означи още, че свободата е висша човешка заръка, само че с цел да можеш да бъдеш свободен, би трябвало да имаш обезпечена сигурност.

На собствен ред министър Валентин Радев благодари за дългогодишното съдействие с Швейцария по общи планове и персоналната оценка на вицепрезидентът на Швейцария за работата на Министерство на вътрешните работи.

Министър Радев изясни, че първата част от плана, по който е осъществен полигонът, е теоретична - издаване на Наръчник „ Полицията и човешките права “. Втората, чиято лента през днешния ден бе прерязана - подготвителният център, където ще се организира практическото образование на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Новият подготвителен център разполага с съвременно ИТ и техническо съоръжение за провеждането образования с практическа устременост и симулации на действителни обстановки. Целта е курсантите, както и настоящите български служители на реда да имат достъп до допустимо най-хубавото образование и благоприятни условия за развиване. Освен със зали за образование полигонът разполага със здания и симулационни уреди като банкови офиси, заведения за хранене, полицейски ръководства, гранични пунктове, даже градска среда с улична мрежа и площад.

Така българските служители на реда ще имат опция да упражняват при условия близки до действителността. Те ще могат да се образоват по какъв начин да употребяват нови полицейски способи, като зачитат човешките права при осъществяването на полицейските си отговорности, противопоставяне на тероризма, битка с проведената престъпност, проверяващи действия, разрешаване на заложнически рецесии и справянe с криминологични задания.

Полигонът е построен с финансиране по плана „ Утвърждаването на правилата за спазването на правата на индивида в полицейската активност “ (2013-2018) в границите на Тематичен фонд Сигурност на Българо-швейцарската стратегия за съдействие.

Проектът поддържа напъните на българските управляващи за постигането на европейски полицейски стандарти при цялостно съблюдаване на върховенството на закона. Той подкрепя българската полиция в обезпечаването на „ обществена сигурност “, изпълнявайки отговорностите си за гарантиране на публичната сигурност съгласно най-високите стандарти.

Резултатите от плана включват също издаването на Наръчник „ Полицията и човешките права “, както и образованието на 368 курсанти от бакалавърската стратегия на Академията и 2 450 служители на реда. 120 инструктори от Академията и ръководители от Министерство на вътрешните работи на районно равнище също са били подготвени в използването на новия справочник.

Проектът се извършва в тясно съдействие сред Академията на Министерство на вътрешните работи и Швейцарската полицейска академия в Саватан. Общата му стойност е 1 356 258 швейцарски франка, като българското съфинансиране е 203 439 шв. франка (15 %).

Официалната гала в Академията на Министерство на вътрешните работи през днешния ден почетоха посланикът на Конфедерация Швейцария н.пр. Денис Кнобел, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов, началникът на кабинета на министъра Анжелина Тотева, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, дикторите на основните дирекции в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи.
18
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР