Официално бе открит 22-ри Международен турнир по свободна и класическа

...
Официално бе открит 22-ри Международен турнир по свободна и класическа
Коментари Харесай

Стартира 22-ри Международен турнир по свободна и класическа борба „Петко Сираков-Иван Илиев“

Официално бе открит 22-ри Международен шампионат по свободна и класическа битка за юноши и девойки до 23 години в Благоевград.

Началото сложи Иво Николов-заместник-кмет по стопанска система и финанси, който насочи приветствено слово от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.

„ Не за първи път Благоевград посреща толкоз доста спортисти от целия свят и не за първи път организираме шампионати от сходен сан. Винаги сме били отдадени към това младите очаквания и гении на България и освен, да се усещат добре, да имат бази, в които да демонстрират своите умения и да развиват спорта в себе си. Продължавайте да бъдете гордостта за родителите си, за страната си, за треньорите си! Вярвам, че всички вие имате и ще имате голям брой извоювани купи и медали по целия свят! “, сподели в част от словото зам.-кметът.
 2  3  8  10
Христо МАРИНОВ – ръководител на БФБ, благодари на кмета доктор Камбитов за топлото посрещене и отличните условия, които на Община Благоевград е осигурила за осъществяване на надпреварата.

Турнирът се организира в зала „ Скаптопара “ и ще продължи до 10 февруари, в това число. Тази година в спортното събитие присъединяване взимат спортисти от целия свят. Участниците са от Япония, Съединени американски щати, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония и Молдова.

Организатори на събитието са Българска федерация по битка и Община Благоевград. Това е следващото събитие, което се организира на територията на общината. Всяка година в Благоевград идват хиляди спортисти с цел да премерят сили в разнообразни състезания-европейски, републикански, интернационалните и международни шампионати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР