Официално: 369 лв. ще е линията на бедност за страната

...
Официално: 369 лв. ще е линията на бедност за страната
Коментари Харесай

Официално: 369лв. е линията на бедност за 2021г.

Официално: 369 лева ще е линията на беднотия за страната през 2021 година Това реши държавното управление на онлайн съвещанието си през днешния ден като я усили с 6 лева по отношение на 2020г.
Определеният размер от 369 лева отразява потреблението на най-ниско доходните групи от популацията и показателя на цените на дребната по състав кошница и е в сходство с понижения стопански растеж и подхванатите бюджетни разноски за превъзмогване на стопански и обществени последици от COVID-19.
 Праг на беднотия 369 лева за следващата година предлага страната на тристранката Праг на беднотия 369 лева за следващата година предлага страната на тристранката
Националният съвет за тристранно съдействие заседава през днешния ден, с цел да разиска смяна в метода за установяване линията на беднотия и размера...
С определянето на линията на беднотия от 369 лева за 2021 година финансовата поддръжка за към 670 000 хора с трайни увреждания над 18 години ще нарасне с 1,9% и ще резервира покупателна си дарба при предстояща инфлация от 0,1% през 2020 година, оповестяват от Министерски съвет.
Сумата е избрана в сходство с Методиката за установяване на линията на беднотия за страната, която също беше изменена на съвещанието на кабинета през днешния ден.
Целта на измененията е да се посигне по-прецизно установяване на линията на беднотия и да се отговори на икономическата обстановка в страната в условия на рецесия, показват от Министерски съвет.
Вече линията на беднотия ще може да се дефинира и по време на настоящата година - според от ценовата динамичност и потреблението на семействата с най-ниски приходи.
 Предлагат общественият министър да дефинира линията на беднотия в страната Предлагат общественият министър да дефинира линията на беднотия в страната
Проект на държавно разпореждане за допълнение на Методиката за установяване на линията на беднотия за страната планува общественият...
Условието за това е през предходното тримесечие на настоящата календарна година Националният статистически институт е отчел закъснение на темпа на напредък на Брутния вътрешен артикул.
Тогава министърът на труда и обществената политика може да предложи размер на линията на беднотия въз основата на справедлива информация, съобразена с опциите на бюджета, който не може да е по-нисък от нивото й през настоящата година.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР