Официалният вносител на Toyota и Lexus в Русия обяви, че

...
Официалният вносител на Toyota и Lexus в Русия обяви, че
Коментари Харесай

Нова защита обезсмисля кражбите на коли

Официалният вносител на Toyota и Lexus в Русия разгласи, че стартира използването на комплекс от ограничения за отбрана на новите модели на двете марки от кражба за пренабиване на номерата и препродажба.

Технологията се състои в нанасяне на " Универсален идентификатор срещу кражба " на голям брой места по автомобила. Той съдържа PIN-код, обвързван с VIN-номера на колата, написа fakti.bg.



 

Маркировката се нанася под формата на незабележими с просто око микроскопични точки с диаметър 1 мм. Информацията от тях може да се разчете единствено след снемането им от каросерията и неведнъж нарастване.

С микроточките, чийто брой доближава 10 000, се маркират всевъзможни елементи от структурата на автомобила. Така даже да бъдат фалшифицирани общоприетите табелки със серийния номер и да бъдат сменени обособени елементи, колата може да бъде разпозната. Освен това броят на микроточките е толкоз огромен, че обезсмисля и кражбата за разфасоване и продажба на части, защото те също могат да бъдат проследени.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР