Официалният сайт на турнира от Големия шлем Уимбълдън посвети материал

...
Официалният сайт на турнира от Големия шлем Уимбълдън посвети материал
Коментари Харесай

Виктория Томова с дебют в основната схема на Уимбълдън

Официалният уебсайт на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън " посвети материал на Виктория Томова. Първата ракета на България завоюва третия си квалификационен мач против рускинята Анна Калинская с 6-4, 6-7(5), 6-3 и откри място в главната скица на най-силната конкуренция на трева.

 Каролине Возняцки среща Анжелик Кербер на 1/2-финал в Ийстборн
Каролине Возняцки среща Анжелик Кербер на 1/2-финал в Ийстборн

Агнишека Радванска ще спори с Арина Сабаленка

" Това бе като психическа преграда за мен. Много съм щастлива, че останах спокойна в третия сет и съумях да печеля. Просто бях спокойна във значимите точки. Не мога да допускам ", показа пред уеб страницата Томова.

" Бях доста стимулирана, тъй като не желаех да отпадна още веднъж на финалната права, откакто това ми се случи предходните четири пъти. Бях доста нервна, само че в края не мислех за това и нещата се получиха ", споделя още Вики.

" Този път не желаех да става по този начин, усещах огромно напрежение. Не можех да допускам, че от 6 девойки изтеглиха моето име. Не желаех да бъда в същата позиция, желаех да съм сигурна, че за първи път ще съм с обезпечено място в главната скица. Много съм щастлива, че това се случва на " Уимбълдън ", тъй като това е обичаният ми шампионат ", сподели Томова.

Томова показа, че се въодушевява от триумфите на Григор Димитров и Цветана Пиронкова. През 2010 година Пиронкова игра на полуфинал, а идващия сезон бе четвъртфиналистка. Димитров повтори достижението на Цвети през 2014 година.

" Разбира се, те направиха доста за нашата страна, тъй като ние сме дребна страна, а достиженията им бяха страхотни. Цветана игра полуфинал и четвъртфинал, което е необикновено, същото важи и за Григор. Това е ентусиазъм за мен и съм доста щастлива, че най-накрая съумях ", приключи първата ракета на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР