Официалният профил на Доналд Тръмп в Twitter е бил хакнат

...
Официалният профил на Доналд Тръмп в Twitter е бил хакнат
Коментари Харесай

Нидерландец случайно хакнал профила на Тръмп в Twitter

Официалният профил на Доналд Тръмп в Twitter е бил хакнат предходната седмица от нидерландски откривател, който инцидентно отгатнал паролата на американския президент: “maga2020! ”.

Експертът по сигурност Виктор Гевърс е получил достъп до директните известия на президента, могъл е да разгласява от негово име, както и да прави промени в профила, заяви вестник De Volkskrant, представен от „ Гардиън “. Според изданието мъжът, който е съумял да влезе в акаунта на Тръмп и през 2016 година с паролата “yourefired ” („ уволнен си “), налучкал вярната композиция от петия път. Абревиатурата MAGA идва от лозунга в акцията на президента Make America Great Again („ Да създадем Америка велика още веднъж “).

„ Очаквах да бъда блокиран след четири несполучливи опита или най-малко да бъда помолен да дава спомагателна информация “, споделя Гевърс.

От обществената мрежа отхвърлиха изказванията му. „ Не сме видели доказателства в поддръжка на това изказване, в това число от публикацията, оповестена в Нидерландия. Проактивно внедрихме ограничения за сигурност в сметките за избрана група високопоставени, свързани с изборите сметки в Twitter в Съединени американски щати, в това число федерални клонове на държавното управление “, съобщи представител.

Гевърс обаче показа, че лекотата, с която е получил достъп, допуска, че Тръмп не употребява базови ограничения за сигурност, каквато е верификацията от две стъпки. Шокиран, че внезапно има достъп до 87 млн. консуматори, колкото са почитателите на президента, той нидерландецът взема решение да алармира. „ Той се пробва да предизвести другите. Предизборния екип на Тръмп, фамилията му. Изпраща известия посредством Twitter с молба някой да сложи обстоятелството за незащитения акаунт на вниманието на Тръмп. отбелязва Централно разузнавателно управление на САЩ, Белия дом, ФБР и самия Twitter. Няма отговор “ пишат от вестника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР