Официалният превозвач на Великобритания – British Airways може да напусне

...
Официалният превозвач на Великобритания – British Airways може да напусне
Коментари Харесай

Огромна компания готви жесток удар за Острова при „Брекзит“ без сделка

Официалният транспортьор на Англия – British Airways може да напусне Острова, в случай че не бъде контрактувана договорка за „ Брекзит “, осведомят от „ Метро “. Компанията обмисля да реалокира личния състав си в Испания, като е допустимо да резервира търговски връзки с Европейски Съюз, макар своите английски акционери.

Международната самолетна компания (IAG), която е притежател на самолетната компания, в момента води диалози с испанското държавно управление, с цел да дефинира по какъв начин да продължи, заяви испанският вестник " Ел Паис ", представен от Блиц.

Съгласно Споразумението на Европейския съюз за намерено небе, една самолетна компания може да оперира единствено в Европа, в случай че минимум 50% от акциите й се държат в границите на Европейски Съюз. Основните опасения на превозвача са, че откакто Англия напусне блока, IAG, която също има дялове в Катар и Съединени американски щати, може да падне под прага на допустимото разрешение.

В този случай компанията може да се наложи или да прекъсне активността си, или да се отвори за нови акционери, които не са от Европейски Съюз, с цел да резервира статута си.

IAG, която се намира в Лондон, само че е записана в Мадрид, също има и испанската компания Iberia и ирландската компания Aer Lingus.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР