Официалният претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова

...
Официалният претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова
Коментари Харесай

Пулев: Готвя се за победителя от Джошуа - Руис

Официалният кандидат за купата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев, организира подготовката си с мисъл за реванша сред Анди Руис и Антъни Джошуа. Именно спечелилият в този дуел се обрисува да бъде противник на българина. В момента три от купите в тежка категория са владеене на Руис. Той ги завоюва след изненадваща победа над британеца, а на 7 декември следва реванш сред двамата в Саудитска Арабия за поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Пулев би трябвало да изчака този мач, с цел да разбере против кого ще се боксира. Победителят би трябвало наложително да се изправи против формалния кандидат, в случай че не желае да оваканти пояса. Не бях толкоз сюрпризиран, че IBF разреши да се организира реваншът, само че желаеме да се изяснят изискванията, с цел да сме сигурни, че ще се удрям със идващия победител. Чакам това да се случи от 3 години. Оставам фокусиран и не преставам да се приготвям за спечелилия от този реванша”, съобщи Пулев пред уеб страницата Fightnews.com.

Пулев уточни и кой от двамата боксьори счита за любимец.

”Мачът е борба с шансове 50:50. И виждам Руис да завоюва още веднъж. В момента организирам подготвителен лагер в Лас Вегас и чувствам, че ми предстоят страхотни неща, безапелационен е той. Кубрат Пулев стана главен кандидат за пояса в тежка категория на IBF, откакто през октомври 2018 година победи Хюи Фюри в София. През 2014 година той записа единствената загуба в професионалната си кариера в мач за международната купа против Владимир Кличко. През 2017 година Кобрата трябваше да се изправи в подобен дуел против Джошуа, само че тежка травма го спря да се качи на кръга. " btvnovinite.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР