Официалният претендент за световната титла по бокс в тежка категория

...
Официалният претендент за световната титла по бокс в тежка категория
Коментари Харесай

Кубрат: Никой не е преговарял с мен за мач с Джошуа


Официалният кандидат за международната купа по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев направи изненадващи разкрития по отношение на организацията на идния му мач с Антъни Джошуа.

Чрез профила си в обществените мрежи Пулев разкри, че от промоутърската му компания Зауерланд са водили договаряния за срещата, без да се допитат до българския боксьор. Само преди дни от ESPN оповестиха, че дуелът сред Кубрат и Антъни Джошуа ще се състои на 28 октомври на стадион " Милениум " в Кардиф, като е допустимо и боят да се организира в Лас Вегас.

Ето какво разгласява Кобрата на формалния си профил във Facebook:

Кубрат, можеш ли да потвърдиш към този момент публично новината за твой мач против Антъни Джошуа за международната купа?

За страдание с моите промоутъри въобще не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за последна дата. Имахме диалози по тази тематика, само че не сме се разбрали за нищо съответно. По принцип от много време връзката ми с Кале Зауерланд и с шефа на компанията не е по никакъв начин добра. Преди известно време обсъждахме идния дуел, само че не стигнахме до нищо съответно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава твърдо са медиите. Чуждите и българските.

Това, което казваш звучи шокиращо. Все отново ти си индивидът, който се чака да се качи на кръга и да се изправи против Джошуа? Нали по този начин?!

Абсолютно. Чета и чувам по какъв начин е решено към този момент всичко, контрактувана е дата, място на дуела и всичко това запознат съм медиите. Само, че не приказваме за край на републиканско състезание, а за борба за международната купа!

От отговорите ти излиза наяве, че договарянията за мача, се водят без доста да се интересуват от твоето мнение, освен това, за най-важния мач в кариерата ти?

Да, диалозите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще одобри реванш, по-късно се втурнаха да уговарят срещата, само че с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач против Антъни Джошуа е неповторима опция да се проработят милиони, за мен нещата наподобяват друго! Аз в никакъв случай не съм се качвал на кръга, воден от мисълта какво и какъв брой ще печеля. Финансовата част не е най-важната и в този момент. Аз желая като се кача на кръга, да бъда квалифициран, да бъда подготвен да се боксирам за победа!

28 октомври в Кардиф. Това се спряга към този момент като публично и дефинитивно и като контрактувано...

Откакто съм в позицията на формален кандидат за международната купа дублирам, че аз нуждая се най-малко от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да упражнявам и да се приготвя професионално за сходен конфликт. И заставам зад думите си. Преговорите сред щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето присъединяване би трябвало да бъдат претупани за две седмици?

Сигурно ти е мъчно да се съхраниш душевен при тази обстановка, която е меко казано непрофесионална и напряко шокираща за организация като " Зауерланд "...
О, не, не. Психически съм толкоз здрав, че мога да понеса с лекост доста по-голямо натоварване. Но тук приказваме за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкоз години, че някой различен да си разреши да ме подценява и да си играе със ориста ми. Имам доста сила и желая да я насоча вярно, да се приготвя добре, тъй като този мач за мен е голямо предизвикателство и опция и знам че мога да победя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР