Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова се пошегува

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова се пошегува
Коментари Харесай

Захарова се пошегува с думите на Тръс за „инвазията“ на Русия в балтийските държави

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова се пошегува в канала си в Telegram с думите на английския външен министър Лиз Тръс, която сподели, че Русия сякаш заплашва Балтийските страни.

" И Лиз Тръс не е толкоз елементарна, колкото наподобява. Англичанката прозря нашите подли проекти за завладяване на Калининградска област ", написа Захарова.

Тръс в изявление за Daily Mail сподели, че Владимир Путин ще продължи войната със прилежащите страни, " в случай че му бъде разрешено да нахлуе в Украйна ", а в този момент балтийските страни и Западните Балкани са в заплаха.

Западът в последно време показва угриженост по отношение на хипотетичните рискови дейности на Русия покрай границите с Украйна. Москва неведнъж отхвърля сходни обвинявания, заявявайки, че не заплашва никого и не има намерение да нападна никого, а изказванията за " експанзия " се употребяват като опрощение за разполагане на повече военна техника на НАТО покрай съветските граници. Освен това Русия упорства за евакуиране на всички американски сили и оръжия от Централна и Източна Европа и Балтийските страни.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР