Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание
Коментари Харесай

Захарова нарече плагиатство думите на Шолц за многополюсния свят

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на обстоятелството, че последните изказвания на немския канцлер Олаф Шолц за образуването на многополюсен свят са плагиатство, предава ТАСС.

Изказвайки се на Световния стопански конгрес в Давос, немският канцлер Олаф Шолц сподели, че „ когато осъзнаем, че светът стартира да става многополюсен, това би трябвало да тласне обществото към още повече мултилатерализъм, към още повече интернационално съдействие “. Чисто плагиатство. Или още по-лошо – недоумение на баналното, написа Захарова и добавя: „ Лавров приказва за многополярността, полицентричността на света и продължава да го повтаря всяка година, откогато е министър на външните работи на Руската федерация повече от 15 години “.

Захарова напомни също, че при Евгений Примаков, който „ дойде във външното министерство през 1996 година, съветското външно министерство изхождаше от разбирането, че светът става многополюсен, за разлика от биполярната система от Студената война “. „ Това схващане, по предложение на Примаков, беше отразено във Външнополитическата идея от 2000 година и от този миг стана наша насочна точка във връзка с построяването на интернационалните връзки “, сподели дипломатът.

Според нея, в случай че Берлин чак в този момент е осъзнал това, то " може единствено да им съчувстваме, че им е лишило толкоз време да го осъзнаят ". " Въпреки това, по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Вероятно някой ден обстановката към Украйна ще стане толкоз ясна за Шолц, колкото многополюсният свят ", добави Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР