Официалният представител на президента на Турция – Ибрахим Калън се

...
Официалният представител на президента на Турция – Ибрахим Калън се
Коментари Харесай

САЩ и Турция обсъдиха ситуацията в Сирия

Официалният представител на президента на Турция – Ибрахим Калън се срещна със специфичния американски представител в Сирия Джеймс Джефри и американския дипломат в Анкара Дейвид Сатърфилд, заяви организация Anadolu.

Срещата се състояла при „ закрити врата” в истанбулския замък „ Долмабахче”. В рамките на час и половина двете страни са обсъждали последните събития в Сирия, детайлите по визитата на Реджеп Ердоган в Съединени американски щати на 13 ноември, а също по този начин нуждата от разширение на съдействието сред Турция и Съединени американски щати по въпроса за основаване на зона за сигурност в Сирия.

На 9 октомври Анкара разгласи началото на интервенция в Северна Сирия под името „ Извор на мира” за основаване на буферна зона в региона. Тя би трябвало да бъде предпазен пояс за турската граница. В този регион, по замисъла на Анкара, от Турция ще могат да се върнат сирийски бежанци. Дамаск дефинира интервенцията като „ агресия”, а международната общественост осъди дейностите на южната ни съседка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР