Официалният медиен регулатор на Ирак нареди във вторник на всички

...
Официалният медиен регулатор на Ирак нареди във вторник на всички
Коментари Харесай

Ирак забрани на медиите да използват думите хомосексуалност и джендър

Официалният медиен регулатор на Ирак подреди във вторник на всички медийни и компании за обществени приложения, опериращи в арабската страна, да не употребяват термина " хомосексуалност ", а вместо това да пишат " полово отклоняване ". Това излиза наяве от документ на регулатора, представен от Си Ен Ен и Дарик.

В документа на Иракската комисия по връзките и медиите се показва, че потреблението на термина „ джендър “ също е неразрешено. Той не разрешава на всички телефонни и интернет компании, лицензирани от него, да употребяват думата в което и да е от мобилните си приложения.

Представител на държавното управление съобщи след излизането на постановлението, че решението на комисията би трябвало да бъде публично утвърдено.

Регулаторът " подрежда на медийните организации да не употребяват термина " хомосексуалност ", а да употребяват верния термин " полово отклоняване ", се споделя в изказването на арабски език.

Според представител на държавното управление наказването за нарушение на правилото към момента не е несъмнено, само че може да включва санкция.

Ирак не криминализира категорично половия акт против мъже, само че свободно дефинирани морални клаузи в неговия углавен кодекс са употребявани за ориентиране към представители на ЛГБТ общността.

В последните два месеца главните иракски партии ускориха рецензиите към правата на ЛГБТ, като флагове с дъга постоянно се изгарят при митинги на шиитски мюсюлмански фракции, които се опълчват на неотдавнашното изгаряне на Корана в Швеция и Дания.

Повече от 60 страни криминализират половия акт сред мъже, до момента в който в над 130 страни той е легален.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР