Официалният магьосник на Нова Зеландия, може би единственият магьосник, назначен

...
Официалният магьосник на Нова Зеландия, може би единственият магьосник, назначен
Коментари Харесай

Уволниха единствения магьосник в света на държавна служба СНИМКИ

Официалният вълшебник на Нова Зеландия, може би единственият вълшебник, назначен от страната в света, е освободен от своята служба, което поставя края на 23-годишната му работа в новозеландския град Крайстчърч, написа.

Магьосникът, чието същинско име е Иан Блекбери Чанъл, на 88 години, имаше контракт с градския съвет на Крайстчърч за последните две десетилетия, с цел да разпространява града посредством „ дейности на магьосничество и други сходни услуги “, на цена от 16 000 $ годишно. Общо за активността са му били платени 368 000 $.

Магьосникът, който е роден в Англия, стартира да прави вълшебен и развлекателни действия в обществените пространства малко след идването си в Нова Зеландия през 1976 година Когато в началото съветът се опита да го спре, обществеността стачкува.

През 1982 година Асоциацията на шефовете на Художествената изложба на Нова Зеландия съобщи, че той се е трансформирал в живо произведение на изкуството, а по-късно, през 1990 година, тогавашният министър председател Майк Мур го помоли да обмисли опцията да стане формален вълшебник на Нова Зеландия.

„ Притеснен съм, че магията Ви не е разполагаем на цялата нация “, написа Мур на английския вълшебник.



„ Затова предлагам незабавно да разгледате предлагането ми да станете Официален вълшебник на Нова Зеландия, Антарктида и съответните офшорни зони, което без подозрение ще има последствия в региона на магиите, благословиите, проклятията и други свръхестествени въпроси, които са отвън компетентността на министър -председателите. "

Оттогава той служи в Крайстчърч, играе танци за дъжд в Нова Зеландия и Австралия по време на засушавания и е награден с медала за работа на кралицата в чест за рожден ден на Елизабет Втора.

В априлското издание на комедийното предаване за настоящи комедийни събития на новозеландската телевизия „ Нова Зеландия през днешния ден “, пред водещия Гай Уилямс, магьосникът споделя, че обича да нервира дамите, като им споделя, че са хитри, и споделя „ те употребяват ловкост, с цел да получат глупавите мъже “.



„ Обичам дамите, прощавам им от самото начало, още никоя не съм блъснал. Никога не удряйте жена, тъй като, първо, те се нараняват прекомерно елементарно и, второ, те ще кажат на съседите и техните другари... и тогава ще имате огромни проблеми. "

Градският съвет на Крайстчърч сподели, че е изпратил писмо на магьосника, в което му благодари за услугите му в Крайстчърч през последните десетилетия и го осведоми, че приключват контракта му, съобщи представител на съвета Лин Макклеланд.

Макклеланд добави, че това е мъчно решение, само че магьосникът „ вечно ще бъде част от историята на (Крайстчърч)”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР