Официалният магазин за подаръци към Белия дом започна разпродажба с

...
Официалният магазин за подаръци към Белия дом започна разпродажба с
Коментари Харесай

Разпродават като топъл хляб монетите за срещата Тръмп-Ким и то с отстъпка

Официалният магазин за дарове към Белия дом стартира ликвидация с огромна отстъпка на сувенирните монети, готови особено за срещата на Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун, която трябваше да се организира на 12 юни в Сингапур. Въпреки че срещата беше анулирана, ползата към възпоменателна монета остава огромен, защото мнозина считат, че тя е значим спомен за едно политическо събитие, а също и че цената ѝ ще се вдигне доста с времето, оповестява Би Би Си.

Всъщност, има две монети, готови за събитието.

По-интересна е тази, която беше основана от Агенцията за връзки на Белия дом за диалозите сред Тръмп и „ висшия водач “ Ким Чен-ун. Такива монети се показват на задгранични посетители и дипломати.

Другата е със силуетите на Тръмп, Ким и президента на Южна Корея Мун Дже-ин. Тя се продава в онлайн магазина за сувенири на Белия дом. Интересът към нея е толкоз огромен, че уеб сайтът блокира от поръчки.

Монетата се продава за 19,95 щатски $, откакто пъревоначално беше пусната за 24,95. От магазина даже оферират връщане на парите, в случай че среща сред двамата водачи не се състои въобще. От там, обаче, обясниха, че множеството купувачи желаят да си запазят това „ парче история “, без значение какво ще се случи в бъдеще.

Кореспондентът на Би Би Си Антъни Цюрхър предвижда, че монетата ще се трансформира в новия ‚долар 1804 “, правейки прилика със серия монети, направени като дарове за дипломати през 19-и век, които в този момент се продават за галактически суми.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР