Официалният канал на пресслужбата на Пригожин в Telegram публикува видеоклип

...
Официалният канал на пресслужбата на Пригожин в Telegram публикува видеоклип
Коментари Харесай

Пригожин твърди, че контролира Ростов на Дон

Официалният канал на пресслужбата на Пригожин в Telegram разгласява видеоклип - съгласно представянето на видеоклипа на него ръководителят на ЧВК " Вагнер " " договаря " със заместник-министъра на защитата Юнус-Бек Евкуров и заместник-началника на Генералния щаб Владимир Алексеев.

Пригожин осведоми Евкуров, че " Вагнер " са свалили трети хеликоптер и " ще смъкват всички, в случай че бъдат изпратени ". При тези думи Евкуров въздъхва и изрича фраза " да помислим какво да вършим ".

Заявката на Пригожин е, че е пристигнал в Ростов, с цел да си прибере " началнике на Генералния щаб и Шойгу ". " Докато те не са тук, ние блокираме град Ростов и отиваме в Москва ", споделя Пригожин. В отговор Евкуров моли " да изведем момчетата ", само че началникът на ЧВК " Вагнер " отхвърля.

Скоро по-късно Пригожин разгласява друго видео, в което споделя, че е " в щаба " и че часовникът удря 7:30 ч. Под контрола на ЧВК, споделя той, са военните обекти в Ростов, в това число летището.

Ако Пригожин откри дълготраен надзор над Ростов, това значи да бъде прекратена главната линия за доставяне на цялата съветска войска в Украйна, която ще стане негов пленник.

РИА ФАН, която е обвързвана с Пригожин, оповестява за военни колони на " Вагнер ", които пресичат Граничен контролно-пропусквателен пункт Новошахтинск, с дължината към 50 км, и през Граничен контролно-пропусквателен пункт Волошино с дължината на колоната е 80 км.

Военна полиция и гранична защита не пречат на придвижването на колоната.

Вчера Пригожин упрекна съветското военно управление, че е бомбардирало тилови лагери на " Вагнер " и са убити доста бойци. Той сподели, че дружно с 25 000 души от " Вагнер " потегля, с цел да смъкна Шойгу като боен министър.

Няма без значение удостоверение на тази информация.

Междувременно губернаторите на Ростов и Воронеж оповестиха, че в областите им са анулирани всички всеобщи мероприятия за този уикенд. Ръководителят на Воронежка област Александър Гусев написа в своя канал в Telegram, че " обстановката е постоянна ". " Моля всички поданици на Воронеж и гостите на региона да запазят хладнокръвие и успокоение ", се споделя в известието му.

Има информация за огромни тапи по автомагистрала М4 Дон, където през нощта бе и блокирано придвижването, с цел да бъде спряно придвижването сред Воронежки и Липецка област.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев прикани да не се излиза на автомагистралата и даде обещание, че управляващите ще оказват помощ на заклещените в задръстването с храна и вода.

В Москва и Московска област също са затегнати ограниченията за сигурност и битка с тероризма, а кметът на столицата Сергей Собянин разгласи и провеждането на антитерористична интервенция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР