Официалният дебют на МЛБ в Европа очаквано предизвика огромен интерес

...
Официалният дебют на МЛБ в Европа очаквано предизвика огромен интерес
Коментари Харесай

МЛБ разпродаде Олимпийския стадион в Лондон, спекуланти изкупиха 120 000 билета за минути

Официалният дебют на МЛБ в Европа предстоящо провокира голям интерес измежду почитателите на бейзбола на Стария континент и билетите за двата мача сред Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис на Олимпийския стадион в Лондон бяха разпродадени за минути. Това обаче напълно не подсигурява, че историческата серия на 29-30 юни 2019 година ще се играе пред цялостни трибуни на 60-хилядното оборудване.

Причината е, че пропуските на цени сред 30 и 385 английски паунда бяха изкупени главно от опитни спекуланти. Те съумяха да се възползват от опцията всеки консуматор на платформата Ticketmaster.com да резервира по осем билета вкупом. Заради претоварването на системата самият уебсайт пък непрестанно даваше неточности, на инат на уверенията на самия дилър, че всичко върви по вода.

Hi guys, the site is humming and tickets are flying out the door for @mlblondonseries. Current best availability is for Sunday tickets! https://t.co/Xfw68A7taO #LondonSeries #Yankees #RedSox pic.twitter.com/ZQKzLEHoIR
— Ticketmaster UK (@TicketmasterUK) December 6, 2018
И на трите оповестени дати – на 3 декември за авансово записаните фенове; на 5 декември за националните бейзболни федерации в Европа; и на 6 декември за свободна продажба – предлаганите места се изчерпваха на практика незабавно. Само няколко часа по-късно обаче на разнообразни уеб сайтове за препродажба се показваха безбройни предложения за двата мача с двойно, тройно и даже четворно повишени цени по отношение на истинските.

Въпреки пуснатите общо към 120 000 бройки малко на брой са щастливците, които съумяха да се снабдят с билети по надлежния ред. Голяма част от останалите засипаха със стотици гневни мнения формалните страници на събитието в профилите на МЛБ във " Facebook " и " Туитър ". Местните уредници оповестиха единствено, че " при съществуване на още билети записаните почитатели първи ще научат ". Не е ясно от кое място биха се появили още билети, в случай че събитието е оповестено като " разпродадено ".



Двата мача сред Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис в Лондон бяха обявени още през март, а съответните дати бяха оповестени при започване на май. Впоследствие " алените чорапи " станаха първенци в МЛБ и това в допълнение ускори интереса към идните следващата година първи в историята мачове от постоянния сезон на Висшата лига в Европа.

Досега Мейджър лийг е провела публични мачове от своето състезание единствено на два други континента отвън Северна Америка – Азия и Австралия. Англия пък ще стане петата друга страна с изключение на Съединени американски щати и Канада, която приема професионалния бейзбол, след Мексико (1996, 1999, 2018), Япония (2000, 2004, 2008, 2012), Пуерто Рико (2001, 2003, 2004, 2010, 2018) и Австралия (2014).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР