Официалният брой на загиналите при рухването на магистралния мост в

...
Официалният брой на загиналите при рухването на магистралния мост в
Коментари Харесай

43 души са загинали при срутването на моста в Генуа

Официалният брой на починалите при рухването на магистралния мост в италианския град Генуа през днешния ден доближи 43 души , откакто през нощта откриха телата на последните трима души, които бяха в неопределеност, осведоми ДПА.

 Хиляди погребаха починалите при сриването на моста в Генуа
Хиляди погребаха починалите при сриването на моста в Генуа

Броят на починалите доближи 42 души

Телата са на италианско-ямайска двойка и тяхната деветгодишна щерка. Техният автомобил беше открит сплескан под руините в петък против събота.

50-годишният мост Моранди, който е част от автомагистрала А10, свързваща пристанищния град Генуа с Южна Франция, се срути по време на пороен дъжд във вторник. 35 леки коли и няколко камиона паднаха от 45 метра височина в река, върху железопътна линия и два склада след сриването на повече от 200-метров сектор от виадукта, издигнат в края на 60-те година на XX век.

 41 души са починали при рухването на моста в Генуа
41 души са починали при рухването на моста в Генуа

Пожарникари са разкрили телата на 9-годишно момиченце и нейните родители

Италианската пожарна написа в " Туитър ", че ще продължи да инспектира региона на мястото на нещастието, с цел да " изключи допустимо наличие на хора, които не са оповестени в неопределеност ".

Според вътрешното министерство при случая са починали четирима души от Франция, трима от Чили, двама от Албания, двама от Румъния, двама от Ямайка и по един от Колумбия и Перу.

Девет души към момента са в болница.

 В Генуа отстраняват бетонни блокове от рухналия мост в опит да намерят оживели
В Генуа отстраняват бетонни блокове от рухналия мост в опит да намерят оживели

Първите погребения са планувани за по-късно през днешния ден

Италианското държавно управление упреква частната компания Autostrade per l`Italia за случая, до момента в който концесионерът отхвърля, че е работил повърхностно. В петък министър председателят Джузепе Конте стартира правна процедура по лишаване разрешителното на компанията. Ден по-късно от Autostrade per l`Italia оповестиха, че ще обезщетят фамилиите на жертвите и ще построят нов мост за тяхна сметка в границите на 8 месеца.

Вчера беше разгласен Ден на печал. Проведоха се държавни погребения на единствено 18 от жертвите. Някои от фамилиите на починалите избраха да не вземат участие в националната траурна работа.

 Магистрален мост се срути край Генуа Обновена
Магистрален мост се срути край Генуа

Най-малко 35 души са починали

Прокурорът на Генуа Франческо Коци, който води следствието, съобщи пред вестник " Кориере каузи сера ", че посредством приватизирането на автомагистралите италианската страна " абдикира " от ролята да подсигурява сигурността на пътищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР