Официалните руски данни, публикувани във вторник, разкриват, че в страната

...
Официалните руски данни, публикувани във вторник, разкриват, че в страната
Коментари Харесай

Русия с нови 16 550 случаи на Covid-19 и 320 починали за последното денонощие

Официалните съветски данни, оповестени във вторник, разкриват, че в страната са били регистрирани 16 550 нови случая на ковид през последните 24 часа, като техният брой от началото на пандемията доближи 1 547 774.

Общо 26 589 са умряли от ковид в Русия, като през последното денонощие са регистрирани 320 нови смъртни случая.

Русия е на четвърто място в света по брой инфектирани с Covid-19.

Заместник-директорът на Централния проучвателен институт по епидемиология на Русия Александър Горелов обаче съобщи пред ТАСС, че чака обстановката да се стабилизира до началото на декември.

Междувременно Руската организация за отбрана на потребителите разпореди на съветските жители да носят маски тук-там, където има струпване на хора, в публичния превоз, на паркингите и в асансьорите. Заповедта влиза в действие от 28 октомври, заяви РИА Новости.

Забранени са зрелищно-развлекателните мероприятия и работата на заведенията сред 23:00 и 06:00 часа. В транспортните средства, такситата, магазините, заведенията за хранене и театрите би трябвало да бъде засилена дезинфекцията.

Препоръчва се районите да вършат не по-малко от 150 теста за ковид на 100 000 души население. Успоредно с това всеки от субектите на федерацията е въвел лични ограничавания.

Най-сериозна е обстановката в Москва, където столичани са задължени да носят маски и ръкавици, а част от чиновниците и учениците в горните класове минаха на отдалечена работа и образование. Препоръчва се на пенсионерите и хората с хронични болести по опция да си останат у дома.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР