Официалните резултати от президентските избори в Украйна ще бъдат обявени

...
Официалните резултати от президентските избори в Украйна ще бъдат обявени
Коментари Харесай

Украйна избра промяната

Официалните резултати от президентските избори в Украйна ще бъдат оповестени на 30 април, заяви зам.-ръководителят на Централната изборна комисия на страната Евгений Радченко. На втория тур на изборите за президент на Украйна се конкурираха настоящият държавен глава Петро Порошенко и Владимир Зеленски, който по последни данни на ЦИК води с към 73% от гласовете.

Звездата от телевизионния сериал " Слуга на народа " в този момент ще поеме кормилото на страната със 45-милионно население, която е изправена пред провокации и беше ръководена от неразбираеми политически платформи. " Никога няма да ви отчайвам ", сподели Зеленски на радостните си поддръжници в предизборния си щаб, където беше отрупан с блестящи конфети.

Победителят разгласи, че ще възобнови мирните договаряния със сепаратистите в Източна Украйна, а в тях ще вземат участие Русия и Запада. " Мисля, че ще направя и лични промени ", сподели той и призна, че обмисля промяна на основния прокурор на страната.

Висшите чиновници на Европейски Съюз поздравиха Зеленски за безапелационната му победа. Туск и Юнкер обявиха, че Зеленски " може да разчита на продължаваща и твърда поддръжка на Европейски Съюз ".

Москва от своя страна вижда късмет за усъвършенстване на връзките си с Украйна под управлението на Владимир Зеленски. Резултатът от изборите, в които Зеленски победи Петро Порошенко, " демонстрира ясно предпочитание за нов метод към решаването на проблемите на Украйна ", написа съветският министър председател Дмитрий Медведев на своята страница във фейсбук.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави в телефонен диалог Зеленски за успеха на изборите за президент на Украйна и извършената " блестяща акция ", съобщи УНИАН. Зеленски към този момент е получил поздравления и от Йенс Столтенберг, от Макрон и Джереми Хънт. Британският външен министър в поздравленията си е написал на Зеленски, че в този момент към този момент той в действителност ще бъде " прислужник на народа ".

По-късно в заявление, публикувано от Белия дом, бяха разкрити елементи от диалога сред Тръмп и Зеленски. Американският водач е " подчертал непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна - в рамките на нейните интернационално приети граници ". Тръмп е изразил подготвеност да работи дружно с определения президент Зеленски и украинския народ за провеждането на промените, които ще укрепят демокрацията, ще покачат благосъстоянието и ще изкоренят корупцията в страната.

Вторият президент на Украйна Леонид Кучма обаче даде доста мрачна прогноза за бъдещия държавен глава. " Спомняйки си предишните години и това, което ще стартира от утрешния ден и след инаугурацията на новия президент, мога да кажа, че даже ми е жалост за него ", съобщи Кучма. Той изброи единствено част от проблемите, с които ще се сблъска определеният. " И сами виждате: война, на която не се вижда краят, Украйна е разграничена, стопанската система е на ръба на банкрут - няма да изреждам какви проблеми има още, тъй като по време на изборната акция те бяха добре известни на всички “. Всъщност за бъдещия водач на Украйна има 10 пъти повече проблеми. " Главното нещо, с цел да тръгнат след него хората, е да бъде почтен и редовен пред тях. Защото, в случай че към него има доверие, работите няма да се вземат решение по този начин, както се решаваха до днешния ден ", посъветва Кучма.

Някои наблюдаващи обаче разясняват, че Зеленски към този момент е дал заден, откакто загатна, че към момента настоящият президент Петро Порошенко може да получи значим държавен пост, а единствено преди дни се заканваше, че ще му гостуват прокурори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР