Официалните представители на Западните Балкани и Европейския съюз в Берлин

...
Официалните представители на Западните Балкани и Европейския съюз в Берлин
Коментари Харесай

Среща за Западните Балкани: Споразумения с ЕС за визовия режим и трафика на хора

Официалните представители на Западните Балкани и Европейския съюз в Берлин договориха ограничения за попречване на незаконната миграция по „ балканския маршрут “, най-важните от които са привеждането на визовата политика на шестте Западни Балкани в сходство със стандартите на Европейски Съюз и намаляването на контрабандата на хора, заяви немското вътрешно министерство.

На срещата на вътрешните министри като част от Берлинския развой нощес беше реализирано съглашение за ефикасна отбрана на границите с поддръжката на европейската организация Frontex и за процедурите за връщане на бежанци, които нямат правно съображение за престой в Европейски Съюз.

Министри и публични лица се събраха в Берлин по покана на немския вътрешен министър Нанси Фезер, с цел да обсъдят битката с незаконната миграция по Балканския маршрут и битката с проведената престъпност.

„ Европа има споделена отговорност да спре противозаконното влизане, с цел да можем да продължим да оказваме помощ на хората, които незабавно се нуждаят от нашата поддръжка “, сподели Фезер. „ Искаме да защитим хората, които идват при нас поради войни и политическо гонене. Оставаме правилни на нашата филантропична отговорност “.

В същото време, както сподели тя, европейските сътрудници са решени да предотвратят незаконната миграция.

Тя добави, че на срещата, дружно със съглашението за миграцията, е реализирано единодушие, че всички европейски сътрудници желаят да засилят в допълнение съдействието с всички страни от Западните Балкани в битката с корупцията и проведената престъпност.

„ Това ще усъвършенства обстановката със сигурността освен там, само че и в Европейски Съюз и отвън него “, сподели Фезер.

На срещата в Берлин бяха поканени министри на вътрешните работи или други съответстващи представители на Австрия, България, Франция, Гърция, Хърватия, Италия, Полша, Словения, Чехия и Англия, както и представители на Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Северна Македония и Сърбия. Участваха и представители на Европейския съюз, в това число комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, както и представители на интернационалните организации.

Берлинският развой е формат на годишни срещи, които немското държавно управление, под управлението на канцлера Ангела Меркел, инициира през 2014 година, когато се организира Конференцията за Западните Балкани в Берлин. Целта на процеса е да се форсира съдействието с шестте страни от Западните Балкани и интеграцията на този район в Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР