Официалните подаръци между световните държавни лидери понякога са на четири

...
Официалните подаръци между световните държавни лидери понякога са на четири
Коментари Харесай

Животните, подарявани на държавни лидери: кучета, камила, петел...

Официалните дарове сред международните държавни водачи от време на време са на четири крайници, съобщи Асошиейтед прес.

Докато Китай практикува от години " дипломация с панди " и изпраща великански панди на други страни, като знак на топли дипломатически връзки, практиката да подаряват животни не е толкоз публикувана измежду другите държавните водачи.

Президентът на Туркмениста н Гурбангули Бердимухамедов п одари на съветския си сътрудник Владимир Путин кученце средноазиатска овчарка за 65-ия му рожден ден.
Dog lover given premium-breed puppy as gift by Turkmen president
— CGTN (@CGTNOfficial)
Резултатите от сходни изненади обаче не постоянно са положителни.

Президентът на Франция в интервала май 2012 година - май 2017 година Франсоа Оланд получи камила от управляващите на Мали през 2013 година Поводът беше признателност за изпращането на френски войски против ислямистки бунтовници. Подаръкът провокира доста звук и наподобява не хареса изключително на Оланд . Той реши да го остави на семейство, което да се грижи за животното. Фермерите евентуално не са разбрали задачата си, тъй като заклаха и изядоха камилата.
Loving the story about the camel gifted to Hollande by Mali being made into a tagine
— Pru Shelton (@PruShelton)
Канцлерът на Германия Ангела Меркел одобри подарък петел за шанс при аудиенция в Либерия през 2007 година Тя театралничи малко за неловки фотоси с пернатото, с лед което го подаде на собствен поддръжник. Птицата по този начин и не стигна до Берлин и заживя в немското посолство в Либерия.

Президентът на България в интервала 2002-2012 година Георги Първанов подари на своя сътрудник от Съединени американски щати Джордж Буш 2-месечно овчарско куче Балкан през 2005 година Кученцето с черно-бяла багра струваше 430 щатски $ и цената му беше на границата на допустимите разноски за дарове сред дипломати. То обаче не можеше да бъде съхранявано в американския Национален списък, където са останалите скъпи блага. В последна сметка фамилията на Буш откупи кученцето от хазната. Те смятаха да го задържат в ранчото си в Тексас, само че заради огромните жеги там го подариха на собствен другар с плантация в Мериленд.
 
Putin pictured here w/ dog Buffy, a gift from the Bulgarian prime minister, hunting the wild Siberian fox used to make Donald Trump's hair.
— Ben (@Bensvoice) Пет години по-късно Владимир Путин получи българско овчарско куче от българския министър председател Бойко Борисов . Той кръсти 10-седмичното бебе Бъфи , след извършен конкурс в Русия с оферти за имена. Победител стана 5-годишно момче. На Путин са подарявани още кучето акита Юме от японски шеф на префектура и черният лабрадор Кони, който умря през 2014 година, от съветски политик.

Президентът на Зимбабве Р обърт Мугабе получи четири камили о т някогашния либийски деспот Муамар Кадафи , само че не остана прелестно сюрпризиран.

Скорошна галерия сподели всички животни, които е получавала кралицата на Англия Елизабет Втора за 65-годишното си ръководство. Много от тях бяха коне , които тя е яздила или е употребила като товарни животни. В множеството случаи обаче подаръците са били изпращани в зоологически градини или национални резерват и. Сред тях са два диви лебеда от Британска Колумбия в Канада, два хипопотама джуджета от Либерия, четири какадута и две кенгура от зоопарк в Сидни, един безделник и два ягуара от Бразилия.
 Елизабет Втора Guliver/Getty Images, архив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР